Foto: Hyresgästföreningen

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

”Yrkandet är väldigt högt, men inte oväntat med tanke på fastighetsägarnas tydliga önskemål om en 12-procentig höjning,” kommenterar Hans Törnqvist från Hyresgästföreningen.

Förhandlingarna har intensifierats, och Hyresgästföreningen har svarat på SigtunaHems yrkande genom att lämna ett motbud. En väntan på respons på det föreslagna budet är nu riktad mot den 5 december.

Den stigande oron bland hyresgästerna för en betydande höjning av hyrorna har blivit tydlig för Hyresgästföreningen, som nämner att många boende har uttryckt sin oro och frustration. ”Vi har fått in många reaktioner från hyresgäster som är mycket oroliga för en betydande hyreshöjning,” uppger Hans Törnqvist.

Läs mer: SigtunaHem planerar chockhöjning

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening