karnkraft_m
Jimmy Karlsson, tränare

Optimism inför returen

Returen av Svenska Cupens åttondelsfinal mellan Skånela-IFK Kristianstad spelas ikväll på bortaplan för märstalaget: -Vi känner oss inte underlägsna men självklart är vi införstådda att det kommer krävas en fullträff, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela vann första mötet mellan lagen med ett enda mål, 25-24. Vid vinst eller lika tar sig Skånela vidare. Kristianstad behöver vinna med mer än ett mål för att gå om. Blir det lika i totalen efter att båda matchernas resultat räknats samman så blir det en shoot-out, regeln om mål på bortaplan gäller alltså inte.
– Vi åker ner till Kristianstad med gott mod och även med stora förhoppningar. Vi har alla spelare tillgängliga och en god känsla. Vi ska kliva in i Kristianstad Arena ikväll med ett stort mod och en känsla av att vi har absolut allt att vinna. Vi känner oss inte underlägsna men självklart är vi införstådda att det kommer krävas en fullträff. Vi har jobbat fram en gameplan som vi tror på och nu ska vi bara gå för den till 100% så får vi se hur långt det räcker. Det ska hur som helst bli en riktig rolig match, säger tränare Jimmy Karlson i ett uttalande.

seniordag_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

joes-helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

mp_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

connys_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

nrh_sigtuna

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

pantamera_avc_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

karnkraft_m_topp
ica_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
nrh
connys
joes_outsider
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
mp_outsider