sap_feb_pan

Optimism hos Norwegian efter starkt avslut på 2023

Norwegian med bas på Arlanda rapporterar om starka siffror för december 2023 och även helåret vilket leder till optimism för 2024.

centrum_artikel_host

Norwegian avslutade 2023 med imponerande siffror, registrerande över 20 miljoner passagerare under året, en markant ökning med 16 procent jämfört med föregående år. December månad bidrog till denna siffrorna med en passagerarvolym på över 1,3 miljoner, med kabinfaktorn stigande till 83,6 procent, en betydande ökning med sex procentenheter jämfört med december 2022.

Geir Karlsen, koncernchef för Norwegian, uttryckte sin tillfredsställelse med den stigande kabinfaktorn och noterade att den positiva bokningstrenden från 2023 förväntas fortsätta in i 2024. ”Vi ser nu att många passar på att boka resor under den pågående nyårskampanjen”, kommenterade Karlsen.

Under december månad transporterade Norwegian 1 308 441 passagerare, nära nivån från samma period föregående år. Kapaciteten mättes till 2 013 miljoner säteskilometer, en minskning med fem procent jämfört med 2022, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) uppgick till 1 684 miljoner säteskilometer. Trots detta hade Norwegian i genomsnitt 99,5 procent av sina planerade flygningar och upprätthöll en punktlighet på 70,4 procent, påverkad av stormen Pia.

Karlsen påpekade att vinterstormen påverkade driften under dagarna före julafton, men tack vare en solid insats från personalen kunde de snabbt anpassa sig och genomföra extra flygningar för att säkerställa att kunderna nådde sina destinationer i tid för julhelgen.

December markerade också en betydande händelse för Norwegian när Konkurrensverket i Norge gav grönt ljus för köpet av Widerøe. Denna affär förväntas avslutas senare i månaden och förutspås ge kunderna ett förbättrat utbud av linjer och möjligheter för smidiga resor både nationellt och internationellt.

Sammantaget lanserade Norwegian under december nya rutter från Norge till Rhodos, Palma, Edinburgh och Istanbul. Det kommande sommarprogrammet 2024 planerar att erbjuda över 330 linjer till över 120 destinationer, vilket ytterligare stärker flygbolagets närvaro och erbjudande på den globala scenen.

funkisfest_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

skridskodisco_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

connys_helsida
foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host