sap_feb_pan
Foto: Pressbild

Oppositionsrådet Marie Axelsson kommenterar budgetsammanträdet: ”Budgeten borde ha SD:s underskrift”

Som märsta.nu kunde rapportera under torsdagen blev det ingen ny budget för kommunen antagen 2024. Istället en återremiss som hanteras först om två veckor.

centrum_artikel_host

Marie Axelsson (S), oppositionsråd, uttalade sig om budgetsammanträdet där Centerpartiet och Liberalerna begärde återremiss av den nya kommunledningens budget. Trots att Socialdemokraterna inte begärde en återremiss valde de att rösta i linje med C och L.

”Jag förstår deras motivering. Varför skulle de rösta på en budget när de blivit utsparkade från kommunledningen och ersatts av SD?” uttryckte Axelsson.

Hon poängterade även: ”Budgeten borde ha SD:s underskrift och inte C och L:s.”

Nästa steg är det planerade kommunstyrelsemötet på måndag, där förhandlingarna inom den nya kommunledningen bestående av Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna kommer att avhandlas.

Den 14 december kommer det att hållas en ny debatt i kommunfullmäktige där budgeten ska klubbas.

”Då kommer vi och de övriga partierna som gjort egna budgetar att lägga fram vårt förslag igen,” avslutade Axelsson.

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

pantamera_avc_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

steningekompani_helsida
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

funkisfest_helsida
sportlov

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

centrum_host_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

skridskodisco_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

connys_helsida
fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
skridskodisco_outsider