centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Oppositionen: Behåll böckerna i Mimers källa

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet lade in ett ändringsyrkande att Mimers källa får behålla sina böcker.

centrum_artikel_host

I samband med att Kultur- och fritidsnämnden fattade beslut om att utveckla Mimers källa till mötesplats istället för bibliotek så reserverade sig Socialdemokraterna och Vänsterpartiet mot beslutet och yrkade att man behåller böckerna i lokalerna.
– Många vill ha kvar biblioteket i Valsta. När vi har samtalat med invånare i Valsta är de mycket ledsna över att böckerna ska försvinna. Vi har samlat in cirka 600 underskrifter i en namninsamling för att behålla böckerna i Valsta bibliotek.

I reservationen menar partierna att det finns andra förslag som skulle kunna förbättra för invånarna i Valsta men att det inte behöver ställas i konflikt med ett folkbibliotek. Man borde istället använda alternativa lokaler för mötesplatsen. De yrkar att man ska fortsätta planeringen inför öppnandet av biblioteket och att böckerna finns kvar, utifrån det ska man sen arbeta för att genomföra övriga förslag i utredningen där det är möjligt.

connys_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

defacto_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida
joes-helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
connys
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem