sap_pan23
Maria Karlsson och Anna Sehlin (V)Foto: Vänsterpartiet/Lena Malmberg

Oppositionsregionrådet besökte Märsta station

Oppositionsregionrådet Anna Sehlin (V) träffade skyddsombud Maria Karlsson på Märsta station under torsdagen.

centrum_artikel_host

Maria Karlsson är tågvärd på MTR och bor i Märsta, hon är skyddsombud och fackligt aktiv för SEKO. Under torsdagen träffade hon oppositionsregionrådet Anna Sehlin (V) i Märsta. Hennes budskap till Sehlin var att vagnar och personalutrymmen städas oftare under pandemin, att det inte körs färre turer men att det borde ha varit fler långa istället för korta tåg då det ibland är trängsel på helgerna.

Anna Sehlin (V) är kritisk till regionledningens budget som inte omfattar höjd skatt.
– Vi föreslår en tillfälligt höjd skatt, för att kunna satsa på vård och kollektivtrafik, särskilt som coronaepidemin ser ut att fortsätta.

Under pandemin har Vänsterpartiet drivit på om blippar bak i bussarna, annars är man för att spärrarna ska tas bort. I den budgetmotion man lagt för tisdagen vill man se skattehöjning på 30 öre, pengar som ska gå till vården och kollektivtrafiken.
– Vi är lite oroliga över majoritetens skrivning att Trafikförvaltningen måste ordna det här tappet av resenärer. I år har man förlorat 3,6 miljarder och prognosen är 2,2 miljarder nästa år. Det är ganska svårt för en förvaltning att bara ordna det. När man har en pandemi i samhället. Så vi är väldigt oroliga att det kommer bli neddragningar och försämringar för resenärerna, men framför allt för de anställda. Vi vill förstärka, med en del av de här pengarna, dels att sänka taxan men också göra förstärkningar för kollektivtrafiken så det inte blir stora försämringar. För målet är ju att resenärerna ska komma tillbaka, berättar Sehlin.

moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
connys
nrh
ica_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider