valstadagen_pan
Maria Karlsson och Anna Sehlin (V)Foto: Vänsterpartiet/Lena Malmberg

Oppositionsregionrådet besökte Märsta station

Oppositionsregionrådet Anna Sehlin (V) träffade skyddsombud Maria Karlsson på Märsta station under torsdagen.

centrum_artikel_host

Maria Karlsson är tågvärd på MTR och bor i Märsta, hon är skyddsombud och fackligt aktiv för SEKO. Under torsdagen träffade hon oppositionsregionrådet Anna Sehlin (V) i Märsta. Hennes budskap till Sehlin var att vagnar och personalutrymmen städas oftare under pandemin, att det inte körs färre turer men att det borde ha varit fler långa istället för korta tåg då det ibland är trängsel på helgerna.

Anna Sehlin (V) är kritisk till regionledningens budget som inte omfattar höjd skatt.
– Vi föreslår en tillfälligt höjd skatt, för att kunna satsa på vård och kollektivtrafik, särskilt som coronaepidemin ser ut att fortsätta.

Under pandemin har Vänsterpartiet drivit på om blippar bak i bussarna, annars är man för att spärrarna ska tas bort. I den budgetmotion man lagt för tisdagen vill man se skattehöjning på 30 öre, pengar som ska gå till vården och kollektivtrafiken.
– Vi är lite oroliga över majoritetens skrivning att Trafikförvaltningen måste ordna det här tappet av resenärer. I år har man förlorat 3,6 miljarder och prognosen är 2,2 miljarder nästa år. Det är ganska svårt för en förvaltning att bara ordna det. När man har en pandemi i samhället. Så vi är väldigt oroliga att det kommer bli neddragningar och försämringar för resenärerna, men framför allt för de anställda. Vi vill förstärka, med en del av de här pengarna, dels att sänka taxan men också göra förstärkningar för kollektivtrafiken så det inte blir stora försämringar. För målet är ju att resenärerna ska komma tillbaka, berättar Sehlin.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

centrum_host_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

nrh_sigtuna
Wenngarns_cafe_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

valstadagen
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

mp_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
swedol_outsider
wenngarn_outsider
pantamera_out
nrh
joes_outsider