eu_valet_panorama

Omfattande brand vid Arlanda

En större brand har blossade upp nordväst om Arlanda vid Rickeyby: - Branden under kontroll tack vare otroligt gott arbete av @bk_attunda duktiga personal, twittrar Ida Texell, förbundsordförande på Brandkåren Attund.

centrum_artikel_host

Brandkår larmades om branden vid 15-tiden och ett större pådrag sågs åka längs E4:an mot Arlanda berättar vittnen för märsta.nu. Expressen rapporterar att branden är drygt 10 000 kvadratmeter och under de första timmarna var den inte under kontroll samt att det fanns risk för spridning. Vid 18.40-tiden twittrade Ida Texell på Brandkåren Attunda att branden nu var under kontroll.

Samtidigt jobbad brandkåren med en annan brand i Lunda på 1000 kvadratmeter, men den ska vara under kontroll.

Under lördagsmorgonen blossade branden upp igen vid Rickeby och brandkår har kallats ut igen för att släcka.

Uppdaterad lördag 9.18

pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
connys
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out