eldsjal2024_pan
Olov Holst (M)Foto: Pressbild

Olov Holst kommer tillbaka som KSO

Olov Holst kommer inte att kliva av som kommunstyrelsens ordförande som aviserats utan fortsätter inom den nya kommunledningen.

centrum_artikel_host

Centerpartiet och Liberalerna krävde att Holst skulle avgå under hösten. Holst svarade med att avgå för att rädda kommunledningen. Men kort före budgetfullmäktige i slutet av november meddelade Moderaterna att Centerpartiet och Liberalerna inte kommer att ingå i den nya kommunledningen och deras plats tas istället av Sverigedemokraterna.
– När jag aviserade min avgång var jag tydlig med att jag personligen aldrig får stå i vägen för ett fortsatt borgerligt styre eller riskera en återgång till det kaos ett socialdemokratiskt styre skulle innebära. Jag såg ingen annan utväg än att avgå för att möjliggöra en fortsättning på den framgångsrika politik som drivits sedan 2017, men med den nya koalitionen är min avgång inte längre nödvändig, säger Olov Holst (M) i ett uttalande.

Olov Holst ska också ha ett stort förtroende inom den moderata fullmäktigegrupp vilket är den högst beslutande organet i partiföreningen. Fullmäktigegruppen visade enligt ett pressmeddelande förtroende för Olov Holst samtidigt som man ”vädjade” om att han skulle återinträda i tjänst.
– Anklagelserna om det påstått dåliga ledarskapet styrks inte av någon annan än de som skulle kunna ha något att tjäna på det. Varken M, KD, SfS, tjänstemän och företag verksamma i kommunen, andra samverkansorganisationer, osv. styrker anklagelserna. Tvärtom har väldigt många hört av sig till mig och partiet för att uttrycka sin bestörtning över det inträffade, fortsätter Holst

Från och med 1 januari 2024 är Holst på nytt Kommunstyrelsens ordförande.
– Jag har känt stort stöd under tiden och tackar alla som har hört av sig. Det finns så mycket mer jag vill göra för att Sigtuna ska bli en ännu bättre kommun och för att invånarna ska få den politik som de röstat på.

storemore_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out