centrum_panorama_hostshopping
Foto: Riksbanken

Ökning av skuldsatta i kommunen

Kommuninvånarnas skulder till Kronofogden ökade kraftigt det första halvåret i år.

centrum_artikel_host

Coronaeffekten har ännu inte kommit enligt Kronofogden, men ändå så ökar antalet skuldsatta personer i kommunen med 300 det första halvåret 2020 jämfört med förra året. Antalet ärenden har ökat med 800 stycken. Totalt är det 2080 personer med skulder hos Kronofogden i 4826 mål. Den totala skulden hos kommuninvånare är 120 miljoner.
– Vi har en stadig ökning av ärenden, men de ekonomiska effekterna av pandemin har inte nått oss än, säger Rebecka Öhman, enhetschef på Kronofogden, i en generell kommentar.

Förra året var antalet skuldsatta drygt 1750 personer, 2018 ungefär lika många och 2017 1537 personer. Enligt Rebecka Öhman är det skulder på mellan 100 000-500 000 som kommer in till Kronofogden, skulder som är kopplade till olika typer av lån utan säkerhet. Banker, kreditbolag och bolag som köper in förfallna skulder står bakom ökningen.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider