centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Ökning av röda kort i uppländsk fotboll: En Oroväckande Trend

Upplands FF varnar för en oroväckande trend med röda kort redan de första två spelmånaderna. Nu vädjar man till föreningar och spelare om att ta ansvar för en bättre matchmiljö.

centrum_artikel_host

Fotbollssäsongen i Uppland har tagit en oroväckande vändning med en markant ökning av röda kort och disciplinära ärenden. I år har UFF redan passerat 65 bestraffningsärenden, vilket inkluderar matcher i Upplandscupen och träningsmatcher. Detta är en kraftig ökning jämfört med samma tidpunkt förra året då antalet var 45.

Män och ungdomar dominerar bestraffningarna
Analysen av de disciplinära ärendena avslöjar att det nästan uteslutande är manliga spelare och ledare som är involverade i dessa incidenter. Mer än hälften av ärendena rör ungdomar i åldersgruppen 13-17 år, vilket väcker särskild oro.

Behov av förbättrat matchklimat
Denna negativa utveckling har skapat ett akut behov av att förbättra matchklimatet runt om i Uppland. Fotboll är en sport som bygger på respekt och fair play, och det är avgörande att alla inblandade – spelare, tränare, domare och supportrar – arbetar tillsammans för att främja en positiv och respektfull miljö på och utanför planen.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

fritidsbanken_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out