centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Ökning av cykelstölder

Cykelstölderna i länet ökar enligt Försäkringsbolaget IF men i Sigtuna kommun sker i jämförelse med andra kommuner inte så många stölder.

centrum_artikel_host

Hittills i år har cykelstölderna ökar med 65 procent i länet för årets tre första månader. Totalt har det anmälts 2657 cykelstölder
– Framför allt tror vi att det ökade antalet stölder beror på den ovanligt milda vintern vi haft, men man kan också tänka sig att corona haft en effekt de senaste veckorna, om fler väljer att ta cykeln istället för kollektivtrafiken, säger Jessica Hjälmered, pressansvarig på If.

Försäkringsbolaget IF tror att det kommer att anmälas fler ställer nu under våren när temperaturen stiger och fler plockar fram cykeln. Antalet stölder ökade med 50 procent i april mellan mars-april förra året. I Sigtuna kommun anmäldes förra året 103 cykelstölder vilket är 21 per 10 000 invånare. Det är näst lägsta siffran i länet, bara i Botkyrka var det färre anmälda cykelstölder per 10 000 invånare.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
dack_helsida
defacto_helsida
joes-helsida
connys_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

ica_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
nrh
connys
ica_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider