eldsjal2024_pan
Foto: Google Streetview

Ökning av cykelstölder i kommunen

Centrala Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna har blivit skådeplatser för en ökning av cykelstölder, som har lämnat invånarna oroliga och frustrerade.

centrum_artikel_host

Den senaste tidens stöldvåg har främst drabbat cyklar och elcyklar, vilka har blivit alltmer värdefulla. Det är en bekymmersam trend som sköljer över de tre kommunerna. Allt fler cyklister har blivit offer för tjuvar som stjäl deras kära färdmedel. Cykelparkeringar vid centrumingångar och pendeltågsstationer har varit särskilt utsatta platser där cyklar går förlorade.

Polisen i området har utfärdat några råd och tips för att minimera risken för cykelstölder. Även om dessa råd kan göra cykellivet något mer besvärligt, kan de hjälpa till att skydda din investering och minska risken för att bli av med din cykel:

Fotografera av både ramnummer och din cykel och spara bilderna. Detta kan vara ovärderligt om din cykel någonsin blir stulen och behöver spåras.

Undvik att skylta med din cykel på din biluppfart, carport eller i din port hemma. Stäng grindar och låt inte din cykel vara synlig för potentiella tjuvar.

Lås fast din cykel med ett godkänt lås i ett låst förråd med en låst ytterdörr. Detta ger ett extra lager av skydd.

Lås fast cykeln i ramen mot ett fast objekt även under korta ärenden i centrum. Detta kan försvåra för tjuvar som försöker snabbt avlägsna din cykel.

Ställ din cykel på en plats som är upplyst och där det passerar mycket folk naturligt. Det ökar risken för att någon ser om någon försöker stjäla din cykel.

Undvik att lämna din cykel över natten vid pendeltågsparkeringar och öde centrumområden. Dessa platser är särskilt utsatta för cykelstölder.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
storemore_out
spedition_outsider
pantamera_out