moderat_fokus_pan
Polis utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan branden och mordet

Oklart samband mellan mord och brand

Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

centrum_artikel_host

I ett inlägg på Facebook kommenterar Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna nattens händelser.

När det gäller branden så pågår den fortfarande och insatsen är igång med eftersläckning. Så fort det är möjligt ska teknisk undersökning genomföras. Man dementerar också uppgifter om att det ska finnas en koppling mellan den misstänkte för hotet i torsdags och branden då den som hotade skolan sitter frihetsberövad.

Polisen har nu identifierat den som hittades avliden i Rävsta och man kan bekräfta att det är en minderårig person. Polisen kan varken utesluta eller bekräfta kopplingar mellan branden i Sigtuna, mordet samt händelsen med hotet i torsdags. Polis finns på plats i Sigtuna under dagen och kvällen.

Tips kan lämnas på 114 14

moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

skanela_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
connys_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skanela_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider