defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritdsnämndenFoto: Sigtuna kommun

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

centrum_artikel_host

Flera kommuner i Stockholm har öppnat upp sina badhus, Sigtuna håller både Midgårdsbadet och Sigtuna fritidscenter stängt sedan en tid tillbaka. Nu får förvaltningen kritik från en simklubbrepresentant som tycker att det är tråkigt med tanke på att många kommer ”hemestra” i år igen. Han är också kritiskt till att det inte går att öppna med säkra rutiner.

Skiljer sig från andra bad
Kultur- och fritidsnämndens ordförande uppger i ett mail till märsta.nu att utebadet skiljer sig från ett traditionellt utebad där det är en rektangulär bassäng med en öppen och överblickbar omkringliggande yta:
– Vår anläggning i Märsta består av tre olikformade bassänger, höjdskillnader och arrangemang som gör att det är mycket svårt att hålla uppsikt. Inpassering och tillgång till cafeteria m.m. skapar lätt trängselsituationer. Det är därför svårt att göra jämförelser med andra kommuner. Alla anläggningar, även inomhusbadet, skiljer sig åt beträffande utformning av omklädningsrum, duschar, inpassering m.m. och kräver sin individuella bedömning med hänsyn till ev. risker.

Vill se tydlig nedgång av covid-fall
Enligt Björling var det inte brist på säkra rutiner som höll badet stängt utan att det var en sammanvägd bedömning utifrån myndigheters bestämmelser och att allmänheten i juni började visa lägre förståelse för att följa råd och rekommendationer för trängsel och de speciella förutsättningarna som råder för bad. I maj kommer nämnden fatta beslut.
– Vi som arbetar med pandemins effekter dagligen har full förståelse för den frustration som finns hos föreningar och allmänhet för de restriktioner som är i kraft och vi önskar naturligtvis inget hellre än att kunna återgå till vanliga rutiner igen. Smittspridningen i Sigtuna kommun har under våren varit väldigt hög och begränsning av riskerna förblir högsta prioritet för oss tills en tydlig och varaktig nedgång i antal smittade och avlidna är konstaterat av myndigheterna. Därför tillämpar vi försiktighetsprincipen, fortsätter Björling.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

defacto_helsida
joes-helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

connys_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

dack_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
nrh
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
joes_outsider
ica_outsider