moderat_fokus_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritdsnämndenFoto: Sigtuna kommun

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

centrum_artikel_host

Flera kommuner i Stockholm har öppnat upp sina badhus, Sigtuna håller både Midgårdsbadet och Sigtuna fritidscenter stängt sedan en tid tillbaka. Nu får förvaltningen kritik från en simklubbrepresentant som tycker att det är tråkigt med tanke på att många kommer ”hemestra” i år igen. Han är också kritiskt till att det inte går att öppna med säkra rutiner.

Skiljer sig från andra bad
Kultur- och fritidsnämndens ordförande uppger i ett mail till märsta.nu att utebadet skiljer sig från ett traditionellt utebad där det är en rektangulär bassäng med en öppen och överblickbar omkringliggande yta:
– Vår anläggning i Märsta består av tre olikformade bassänger, höjdskillnader och arrangemang som gör att det är mycket svårt att hålla uppsikt. Inpassering och tillgång till cafeteria m.m. skapar lätt trängselsituationer. Det är därför svårt att göra jämförelser med andra kommuner. Alla anläggningar, även inomhusbadet, skiljer sig åt beträffande utformning av omklädningsrum, duschar, inpassering m.m. och kräver sin individuella bedömning med hänsyn till ev. risker.

Vill se tydlig nedgång av covid-fall
Enligt Björling var det inte brist på säkra rutiner som höll badet stängt utan att det var en sammanvägd bedömning utifrån myndigheters bestämmelser och att allmänheten i juni började visa lägre förståelse för att följa råd och rekommendationer för trängsel och de speciella förutsättningarna som råder för bad. I maj kommer nämnden fatta beslut.
– Vi som arbetar med pandemins effekter dagligen har full förståelse för den frustration som finns hos föreningar och allmänhet för de restriktioner som är i kraft och vi önskar naturligtvis inget hellre än att kunna återgå till vanliga rutiner igen. Smittspridningen i Sigtuna kommun har under våren varit väldigt hög och begränsning av riskerna förblir högsta prioritet för oss tills en tydlig och varaktig nedgång i antal smittade och avlidna är konstaterat av myndigheterna. Därför tillämpar vi försiktighetsprincipen, fortsätter Björling.

defacto_helsida
connys_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

sap_sep23_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

joes-helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

adhd_kommun

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

centrum_host_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

moderat_fokus_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

ica_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
nrh
ica_outsider
kommun_adhd_outsider