centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritdsnämndenFoto: Sigtuna kommun

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

centrum_artikel_host

Flera kommuner i Stockholm har öppnat upp sina badhus, Sigtuna håller både Midgårdsbadet och Sigtuna fritidscenter stängt sedan en tid tillbaka. Nu får förvaltningen kritik från en simklubbrepresentant som tycker att det är tråkigt med tanke på att många kommer ”hemestra” i år igen. Han är också kritiskt till att det inte går att öppna med säkra rutiner.

Skiljer sig från andra bad
Kultur- och fritidsnämndens ordförande uppger i ett mail till märsta.nu att utebadet skiljer sig från ett traditionellt utebad där det är en rektangulär bassäng med en öppen och överblickbar omkringliggande yta:
– Vår anläggning i Märsta består av tre olikformade bassänger, höjdskillnader och arrangemang som gör att det är mycket svårt att hålla uppsikt. Inpassering och tillgång till cafeteria m.m. skapar lätt trängselsituationer. Det är därför svårt att göra jämförelser med andra kommuner. Alla anläggningar, även inomhusbadet, skiljer sig åt beträffande utformning av omklädningsrum, duschar, inpassering m.m. och kräver sin individuella bedömning med hänsyn till ev. risker.

Vill se tydlig nedgång av covid-fall
Enligt Björling var det inte brist på säkra rutiner som höll badet stängt utan att det var en sammanvägd bedömning utifrån myndigheters bestämmelser och att allmänheten i juni började visa lägre förståelse för att följa råd och rekommendationer för trängsel och de speciella förutsättningarna som råder för bad. I maj kommer nämnden fatta beslut.
– Vi som arbetar med pandemins effekter dagligen har full förståelse för den frustration som finns hos föreningar och allmänhet för de restriktioner som är i kraft och vi önskar naturligtvis inget hellre än att kunna återgå till vanliga rutiner igen. Smittspridningen i Sigtuna kommun har under våren varit väldigt hög och begränsning av riskerna förblir högsta prioritet för oss tills en tydlig och varaktig nedgång i antal smittade och avlidna är konstaterat av myndigheterna. Därför tillämpar vi försiktighetsprincipen, fortsätter Björling.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider