centrum_panorama_hostshopping
7/1 införs rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken i hela landetFoto: Skånetrafiken

Oklart hur SL ska tillhandahålla munskydd

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat SL och andra som står för kollektivtrafik att tillhandahålla munskydd, något som ännu inte är klart hur det ska gå till.

centrum_artikel_host

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat munskydd i kollektivtrafiken, bland annat omfattas SL som har landets största kollektivtrafik från Sigtuna i norr till Nynäshamn i söder. Munskydd rekommenderas för alla födda 2004 eller tidigare i rusningstrafik mellan klockan 7-9 och 16-18.

Det är först och främst resenärens eget ansvar att ta med och bära munskydd poängterar SL. Men Folkhlsomyndigheten har även rekommenderat SL att tillhandahålla munskydd för den som inte har med eget. SL kommer nu att se över hur tillhandahållandet kan göras möjligt. I Skåne har Skånetrafiken gått ut med att det är möjligt för den som inte har med sig munskydd att hämta ut ett sådant kostnadsfritt mot uppvisande av giltig biljett i ett kundcenter som finns på fyra orter i Skåne. Munskydd finns där inte ombord på tåg eller bussar.

UL som även kör buss mellan Knivsta-Sigtuna erbjuder munskydd via UL:s center för enstaka resor. Men man poängterar att det är resenärens ansvar.
– Vi uppmanar alla resenärer att i förväg införskaffa munskydd att ha i beredskap om det skulle uppstå trängsel, säger Helena Klange, presschef vid Trafik och samhälle/UL.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
mp_tack_outsider