vinter_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Ökat tryck på SOS Alarm under nyår

SOS Alarm förbereder sig för ett ökat antal samtal från länsbor under nyårsnatten.

centrum_artikel_host

Under nyår ökar samtalen till SOS Alarm med drygt 1000 procent. En vanlig helgnatt är det 249 samtal som kommer in, vid nyår förra året var det 2816 samtal.
– Nyår är en av de mest intensiva storhelgerna hos SOS Alarm. I år är mycket annorlunda, men inget tyder på att nödsamtalen kommer att minska när fler människor firar högtiderna på hemmaplan, snarare tvärt om, säger Staffan Ekengren, kommunikationschef på SOS Alarm.

Fler ringde i sommar
Pandemin har påverkat samtalen till SOS Alarm även under året, det har varit fler i behov av akut vård till följd av covid-19, även när fler sommarsemestrade hemma ökade samtalen om drunkningstillbud och vattenrelaterade olyckor. Årets midsommarafton hade det högsta antalet samtal på tio år.
– Vi vill uppmana allmänheten att fira nyåret med sunt förnuft och försiktighet. I år är det allra viktigaste att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. Skulle olyckan vara framme finns vi på SOS Alarm bara ett samtal bort, säger Staffan Ekengren.

Var fjärde samtal är inte nödsituation
Men inte alla samtal till SOS Alarm är av akut karaktär, en fjärdedel handlar inte om nödsituationer.
– Man ska inte tveka att ringa SOS Alarm i en nödsituation och hellre ringa en gång för mycket. Men det finns samtal som överhuvudtaget inte bör ringas till 112 där man ringer helt i onödan. De samtalen tar tid och resurser från människor i verklig nöd, säger Staffan Ekengren.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

vinter_helsida
storemore_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

viagra information sheet.
swedol_outsider
oppethus_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
vinter_outsider
pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider
storemore_out
slottsby_outsider