vinter_pan
Bränder under torkan i sommar bidrog till att fler ringde in till SOS Alarm 2018Foto: Insändarbild/Erik Olsson

Ökat tryck på SOS Alarm under 2018

SOS Alarm fick 50 000 fler samtal från stockholmarna under 2018: - Länet var hårt drabbat av torka och skogsbränder, det är en av orsakerna, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm till Mitt i Stockholm.

centrum_artikel_host

996 000 samtal till 112 i Stockholms län gjordes under 2018, en fjärdedel av dessa lade på innan de kopplades fram eller innan någon svarade. Totalt var det 762 000 samtal som besvarades vilket var en ökning med 50 000 stycken enligt Mitt i Stockholm.

Torka och skogsbränder under sommaren bidrog till ökningen:
– Så vi har sett att räddningstjänsterna har haft mycket mer sett till hela året och främst till sommaren, förklarar Gunnar Bergström på SOS Alarm.

510 som ringde var i behov av hjälp vilket är 18 000 fler än 2017 då hjälpsamtalen var 492 000. Nyårsafton är normalt den intensivaste dagen, men mitt i sommaren hade SOS Alarm högtryck med inkommande samtal. Trenden höll i sig flera veckor enligt Gunnar Bergström.

Största delen av samtalen gäller vård, ca 200 000 stycken, 214 000 var vidarekopplingar, 26 000 gällde räddning, 53 000 gällde pågående händelser.

nrh_sigtuna
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida
storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

connys_helsida
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
joes_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
storemore_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
nrh
vinter_outsider