centrum_panorama_hostshopping
Pia JosefssonFoto: Pressbild

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

centrum_artikel_host

Tord Olsson från Herresta Lada meddelar entusiastiskt att kursen, med händerna i jorden, är som ett säkert vårtecken. Han noterar glädjefyllt hur intresset för att producera egen mat fortsätter att öka år från år. Tord poängterar behovet av att återinföra och sprida kunskapen om odling från en tid då det var en vanlig kunskap för gemene man.

Förra årets kurs med 15 platser blev fullbokad i tid, och inför årets kurs har antalet platser utökats till 20. För att säkerställa hög kvalitet har två erfarna odlingspedagoger, Pia Josefsson och Monika Persson, anlitats. Deras mål är att hjälpa alla kursdeltagare att lyckas med sina odlingsambitioner.

Pia Josefsson, kursledare och trädgårdsmästare, delar sin glädje över att bidra med kunskap och stöd för att ge kursdeltagarna en upplevelse av både odlarglädje och rikliga skördar. Kursen fokuserar även mer på färg och form samt gestaltningen av köksträdgården. Monika Persson, kursledare och trädgårdsmästare med konstskoleutbildning, betonar vikten av att integrera estetiska inslag som färgprakt och blommor för att höja odlingens värde.

Målet med kursen är att stimulera odlarglädje och uppmuntra till rikliga skördar. Deltagarna förväntas inte bara lära sig odla utan också skapa en gemenskap där de kan stödja varandra under och efter kursen.

Herresta Ladas odlingssäsongskurs över hela 2024 kommer att hållas i Odensala och syftar till att främja ett rikt och meningsfullt liv. Gården, varsamt renoverad, är belägen i ett vackert kulturlandskap och fungerar som en inspirationsplats för biologisk mångfald.

sigtunakampen_helsida
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host