centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Ökade kontroller när Polisen har trafiksäkerhetsvecka

Denna vecka kommer Polisen att genomföra en trafiksäkerhetsvecka med fokus på brott på väg.

centrum_artikel_host

Mellan 11-17 maj genomför polisen en trafiksäkerhetsvecka där man ska fokusera på Brott på väg, detta eftersom många kriminella använder vägnätet som en del i sin brottsplan.
– Internationella stöldligor använder sig generellt sett av huvudvägnätet för att göra stölder på många olika geografiska platser under kort tid. Genom kontroller av fordon, förare och passagerare kan vi upptäcka brottslighet som använder vägnätet på olika sätt, berättar Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen, i ett pressmeddelande.

Det är oklart vilka vägar som kommer att vara föremål för polisens kontroller men sannolikt blir E4:an en av dessa. I samband med kontrollerna brukar polisen upptäcka stöldgods, vapen, ammunition, narkotika och även efterlysta personer. Polisen kommer också att göra kontroller mot utlänningslagen i samband med insatsen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host