socialdemokraterna_maj_panorama
Dieter Sand, VD Arlandastad Group: - Arlandastad Groups intäkter ökade under året medan resultatet tyngdes av högre räntekostnader. Åtgärder för att stärka intjäningsförmåga och lönsamhet börjar få genomslag. Trots en osäker omvärld skapade vi affärer till attraktiva fastighetsvärden, och noterade en tilltagande aktivitet mot slutet av året. Likviditeten stärktes genom avtalet med Trafikverket. Foto: Pressbild

Ökade intäkter för Arlandastad Group – Negativt resultat av ränteläget

Arlandastad Groups intäkter ökade under året, men resultatet påverkades negativt av högre räntekostnader.

centrum_artikel_host

Trots detta börjar åtgärder för att stärka intjäningsförmåga och lönsamhet ge resultat. Affärer skapades till attraktiva fastighetsvärden och aktiviteten ökade mot slutet av året. Likviditeten förstärktes genom ett avtal med Trafikverket. Under perioden januari till december 2023 uppgick intäkterna till 421,7 miljoner kronor, medan resultatet före värdeförändringar landade på -89,5 miljoner kronor. Periodens resultat blev -127,4 miljoner kronor, motsvarande -2,0 kronor per aktie före och efter utspädning.

Fastighetsportföljens marknadsvärde var 6,52 miljarder kronor och belåningsgraden var 25 procent. Substansvärdet per aktie (NAV) låg på 86 kronor. Under perioden ingicks avtal med Trafikverket och organisatoriska förändringar genomfördes vid Stockholm Skavsta Airport. Dessutom ingicks avtal om en fastighetsutveckling och långsiktiga hyresavtal med Bankomat. Däremot föreslår styrelsen att ingen utdelning lämnas för 2023, i linje med utdelningspolicyn.

forstamaj_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

centrum_host_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host