sap_feb_pan
Kombiterminalen i RosersbergFoto: Pressbild

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

centrum_artikel_host

Joseph Muhumuza, Regional Försäljningschef på YILPORT Nordic, ser detta som ett betydande framsteg som öppnar upp för samarbete och möjligheter för företag som söker pålitliga och kostnadseffektiva logistiklösningar. Samarbetet mellan Kombiverkehr och Spedition Bode, med över 110 terminaler i Europa, är huvudorsaken till de utökade tågförbindelserna.

Ulrich Bedacht, chef för Northern European Seaports & German Baltic Sea Ports på Kombiverkehr, betonar att den nya sträckan Malmö – Stockholm Nord och integreringen av tåglinjen i det europeiska nätverket möjliggör klimatsmarta intermodala transporter och förenklar förbindelsen mellan Stockholm Nord och Lübeck sex gånger i veckan.

Stev Etzrodt, Verkställande direktör på Spedition Bode, gläds över att samarbetet med Kombiverkehr har fördubblat veckovisa avgångar och öppnat upp för sömlösa transporter av alla containertyper till och från Stockholm-Mälardalsregionen. Det nya tågschemat innebär inte bara flexibla intermodala transportlösningar utan öppnar även för möjligheten att etablera fler tågpendlar till andra delar av landet.

skridskodisco_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

centrum_host_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

foraldranatverk_helsida
funkisfest_helsida
steningekompani_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider