eldsjal2024_pan
Foto: Riksbanken

Ökad skuld bland kommuninvånare

Efter ett halvår uppgår kommuninvånarnas skuld till Kronofogden till 59,2 miljoner kronor.

centrum_artikel_host

Kronofogdens halvårsstatistik visar att kommuninvånarnas skuld till Kronofogden ökat med sju miljoner kronor på ett år, antal mål hos Kronofogden var 3800 stycken och berörda var 1722 personer. Det är en ökning med cirka 350 mål och 190 personer. Det var ungefär lika många mål och berörda personer 2016 som 2017 men 2018 syns alltså en klar ökning.

Enligt ett pressmeddelande från Kronofogden så skickar landstinget ut fler krav till Kronofogden än tidigare, även näthandel har bidragit till en ökning.
– Det bästa för alla parter är om betalningen kan lösas i tid utan vår inblandning. Vi för gärna en dialog med landstingen och delar med oss av våra erfarenheter. Det är olyckligt om redan skuldsatta drabbas av onödiga tilläggskostnader, säger Andrea Gleerup, enhetschef på Kronofogden.

Enkelheten att betala på faktura driver utvecklingen om shopping på nätet, fram för allt bland unga:
– Rent krasst är fakturaköp att betrakta som en kredit, vilket kan inbjuda till köp som man egentligen inte har råd med, säger Andrea Gleerup

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
storemore_out
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider