moderat_pan_nov

Ökad punktlighet i pendeltågstrafiken

Punktligheten för pendeltågen ökar och är nu över 94 procent enligt MTR.

centrum_artikel_host

MTR som trafikerar pendeltågstrafiken mellan Södertälje-Märsta och övriga linjer för SL meddelar att punktligheten för tågen ökade till 94,4 procent i juni. Det som påverkad punktligheten negativt är olyckor/tillbud och yttre faktorer, dessa stod för 40 procent av de totala förseningarna.
– För att minimera förseningar som har orsaker delvis utanför vår påverkan har vi tillsammans med Trafikverket och Region Stockholm sedan 2018 prövat ett nytt arbetssätt för att identifiera och genomföra de åtgärder som får störst effekt för pendeltågsresenärerna i Stockholmsregionen. Vi ser att arbetet har gett resultat men som antalet förseningsminuter visar på så finns det fortfarande mycket kvar att göra, säger Mats Johannesson vd MTR Pendeltågen

moderat_pan_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

yrkesutbildning
ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys