eu_valet_panorama

Ökad nedskräpning kring Strandpromenaden och Sjudargården

Sigtuna stad har upplevt ökad nedskräpning längs med strandpromenaden och Sjudargårdsbadet.

centrum_artikel_host

Under förra veckans värmebölja var det nedskräpat i centrala Sigtuna. Överfulla papperskorgar, matrester längs med strandpromenaden, i Sjudargården. Pizzakartonger, diverse plast, burkar, flaskor och mat mötte strandpromenadens morgongäster. I Sjudargården är synen densamma.

Sigtuna kommun är medvetna om problemet med nedskräpning i Sigtuna. Med anledning av det har man intensifierat städningen. Strandpromenaden städas 2-3 gånger dagligen. De kommunala strandbaden städas varje morgon och man kommer att utöka antalet soptunnor och tömningar av dessa.

I ett uppmärksammat facebookinlägg som Sigtuna kommun har lagt ut efterlyser sigtunabesökare fler ordningsvakter och en badvakt. Det är två områden som kommunen lägger resurser på, parkeringsvakterna har exempelvis synts vid Sjudargårdens parkering.

Nu när värmen kommit på allvar är det många som passar på att besöka våra kommunala strandbad.
Härligt, skönt och kul…

Publicerat av Sigtuna kommun Torsdag 25 juni 2020

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
connys_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider