centrum_panorama_hostshopping

Ökad nedskräpning kring Strandpromenaden och Sjudargården

Sigtuna stad har upplevt ökad nedskräpning längs med strandpromenaden och Sjudargårdsbadet.

centrum_artikel_host

Under förra veckans värmebölja var det nedskräpat i centrala Sigtuna. Överfulla papperskorgar, matrester längs med strandpromenaden, i Sjudargården. Pizzakartonger, diverse plast, burkar, flaskor och mat mötte strandpromenadens morgongäster. I Sjudargården är synen densamma.

Sigtuna kommun är medvetna om problemet med nedskräpning i Sigtuna. Med anledning av det har man intensifierat städningen. Strandpromenaden städas 2-3 gånger dagligen. De kommunala strandbaden städas varje morgon och man kommer att utöka antalet soptunnor och tömningar av dessa.

I ett uppmärksammat facebookinlägg som Sigtuna kommun har lagt ut efterlyser sigtunabesökare fler ordningsvakter och en badvakt. Det är två områden som kommunen lägger resurser på, parkeringsvakterna har exempelvis synts vid Sjudargårdens parkering.

Nu när värmen kommit på allvar är det många som passar på att besöka våra kommunala strandbad.
Härligt, skönt och kul…

Publicerat av Sigtuna kommun Torsdag 25 juni 2020

connys_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

centrum_host_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
pantamera_out
ica_outsider
connys
moderat_bli_medlem
joes_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host