centrum_panorama_hostshopping
Kontroll på väg 263

Ökad närvaro på vägarna och fler hastighetskontroller

Denna vecka är det fokus på extra hastighetskontroller från Polisen: - Vi kan alla bidra till att reducera dödstalen i trafiken, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

centrum_artikel_host

Det är Nationell trafikvecka med fokus på hastighet denna vecka, polisen kommer öka närvaro och aktiviteten i trafikmiljön för att sänka medelhastigheten och därmed minska antalet döda och svårt skadade i trafiken.
– Många förare kör lite för fort och tror att 6-9 km/h för mycket inte spelar någon roll, men det är tvärtom. Mätningar visar att de flesta trafikanter kör lite för fort och alla hastighetsöverträdelser gör att medelhastigheten på vägen ökar, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

Två av tre som omkommer i trafiken gör det i olyckor med vägar på hastighetsbegränsning 70 km/h eller högre.
– För att vi ska lyckas i det framtida trafiksäkerhetsarbetet och minska antalet vägtrafikolyckor krävs att alla trafikanter tar sitt ansvar att följa de regler som gäller, till exempel att hålla hastigheten, säger Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

pantamera_avc_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider