Foto: Region Örebro län

Ökad möjlighet till drop-in-vaccination under vaccinationsveckan

Denna vecka är det nationell vaccinationsvecka och det finns möjligheter att drop-in-vaccinera sig i länet.

centrum_artikel_host

Region Stockholm medverkar i den nationella vaccinationsveckan som pågår 14-20 mars i syfte att få fler att vaccinera sig mot covid-19 samt få fler att ta en tredje dos. Under veckan kommer det att finnas goda möjligheter för drop-in-vaccinering, dit kan man komma utan bokad tid. I slutet av förra veckan vårdades 322 personer i länet på sjukhus med covid-19.
– Det är självklart positivt. Vi önskar dock att antalet patienter med covid-19 skulle minska ännu snabbare. Även om en stor del av patienter med covid-19 vårdas för andra tillstånd, ställer det stora krav på vårdens medarbetare. Nu rapporterar alla akutsjukhus att de befinner sig i normalt beredskapsläge och har återupptagit arbetet med den vård som fått vänta på grund av pandemin, säger chefläkare Elda Sparrelid.

ica_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida
wenngarn_jul_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
centrum_outsider_host
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out