centrum_panorama_hostshopping
Foto: Region Örebro län

Ökad möjlighet till drop-in-vaccination under vaccinationsveckan

Denna vecka är det nationell vaccinationsvecka och det finns möjligheter att drop-in-vaccinera sig i länet.

centrum_artikel_host

Region Stockholm medverkar i den nationella vaccinationsveckan som pågår 14-20 mars i syfte att få fler att vaccinera sig mot covid-19 samt få fler att ta en tredje dos. Under veckan kommer det att finnas goda möjligheter för drop-in-vaccinering, dit kan man komma utan bokad tid. I slutet av förra veckan vårdades 322 personer i länet på sjukhus med covid-19.
– Det är självklart positivt. Vi önskar dock att antalet patienter med covid-19 skulle minska ännu snabbare. Även om en stor del av patienter med covid-19 vårdas för andra tillstånd, ställer det stora krav på vårdens medarbetare. Nu rapporterar alla akutsjukhus att de befinner sig i normalt beredskapsläge och har återupptagit arbetet med den vård som fått vänta på grund av pandemin, säger chefläkare Elda Sparrelid.

mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
pantamera_out
connys