moderat_pan_nov
Foto: Region Örebro län

Ökad möjlighet till drop-in-vaccination under vaccinationsveckan

Denna vecka är det nationell vaccinationsvecka och det finns möjligheter att drop-in-vaccinera sig i länet.

centrum_artikel_host

Region Stockholm medverkar i den nationella vaccinationsveckan som pågår 14-20 mars i syfte att få fler att vaccinera sig mot covid-19 samt få fler att ta en tredje dos. Under veckan kommer det att finnas goda möjligheter för drop-in-vaccinering, dit kan man komma utan bokad tid. I slutet av förra veckan vårdades 322 personer i länet på sjukhus med covid-19.
– Det är självklart positivt. Vi önskar dock att antalet patienter med covid-19 skulle minska ännu snabbare. Även om en stor del av patienter med covid-19 vårdas för andra tillstånd, ställer det stora krav på vårdens medarbetare. Nu rapporterar alla akutsjukhus att de befinner sig i normalt beredskapsläge och har återupptagit arbetet med den vård som fått vänta på grund av pandemin, säger chefläkare Elda Sparrelid.

julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

agy_oppethus
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
marknaden_outsider
nrh
dackskifteoutsider
connys
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider