eldsjal2024_pan

Ökad arbetslöshet bland unga

Arbetslösheten bland unga i kommunen ökar i likhet med resten av Stockholms län.

centrum_artikel_host

Ungdomsarbetslösheten, det vill säga för personer mellan 18-24 år var arbetslösheten 7,1 procent, en ökning med 0,1 procentenheter, för februari. Total arbetslöshet var 7,6 procent i kommunen vilket var en ökning jämfört med samma tidpunkt förra året med 0,6 procentenheter. Bara fyra andra kommuner i länet har högre arbetslöshet än i Sigtuna. Grannkommunen Väsby börjar närma sig Sigtunas siffror och är uppe på 7,1 procent.

Bland utlandsfödda var arbetslösheten 13,4 procent, en uppgång med 0,2 procentenheter. Elva av länets kommuner visar en nedgång för arbetslösheten för utlandsfödda. Siffrorna om arbetslösheten kommer från Arbetsförmedlingen och har sammanställts av Newsworthy.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

steningekompani_helsida
storemore_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

eldsjal2024_helsida
spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
storemore_out
spedition_outsider
stentekompani_outsider