sap_feb_pan

Ojämn fördelning av idrottande barn i kommunen

SVT har granskat hur många barn som är aktiva inom idrotten och det skiljer mycket mellan områden där många barn är aktiva kontra områden med liten aktivitet.

centrum_artikel_host

Det finns flera kopplingar mellan idrottande och övervit hos barn. Dessutom finns det nu även socioekonomisk koppling mellan barn som idrottar. Barn som bor i välbärgade områden tenderar att syssla med en organiserad idrott i högre grad enligt siffror som SVT tagit del av. I Sigtuna kommun idrottar flest på Munkholmen, cirka 60 procent av barnen, oavsett kön. Det är klart över kommunsnittet där 34 procent av barn och unga är aktiva, 37,8 procent av pojkarna och 30,1 procent av flickorna. Lägst andel finns i centrala Valsta med 17,2 procent totalt sett, var fjärde pojke idrottar i centrala Valsta och knappt var tionde flicka.

Sigtuna är klart överrepresenterat när det gäller idrottande. På topp 10-listan över distrikten i kommunen är sju områden från Sigtuna. Totalt är kommunen indela i 25 distrikt. Först som fyra kommer Rosersberg, sjua är Arenberga-Västra Norrbacka, Steningehöjden-Ölsta är nia. De områden med lägst andel är centrala Valsta, Tingvalla och östra Valsta.

Kännetecken för områden med hög dadel aktiva är att de boende har hög inkomst, hög utbildning, hög ekonomisk standard och låg arbetslöshet. Tvärtom gäller för områden med låg andel idrottande. Det vill säga många med låg inkomst, låg ekonomisk standard och hög arbetslöshet.

fritidsbanken_sportlov
centrum_host_helsida
hockeyettan

Färdigspelat för Wings

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Clemensnäs, som slutade 2-3 till Clemensnäs favör, fick publiken bevittna ett kämpande Wings-lag som satte full fart från start.

sportlov
hockeyettan

Wings föll hemma mot Kalix

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

spedition_helsida
hockeyettan

Wings tog tredje raka

Ishockey I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

funkisfest_helsida
hockeyettan

Seger i debuten för coach Lidström

Ishockey Wings Hockey stod inför en tuff utmaning när de mötte Strömsbro på bortaplan. Trots detta visade laget upp en imponerande prestation som ledde till en välförtjänt seger.

foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Wings besegrat av tabelljumbon

Ishockey Wings föll på nytt i Hockeyettan och riskerar nu att hamna i negativt kval. På söndag väntar viktigt bottenmöte i Pinbackshallen.

hockeyettan

Onödig förlust för Wings i Surahammar

Ishockey I en intensiv match mellan Surahammar och Wings visade båda lagen upp en imponerande prestation, men det var Surahammar som till slut drog det längsta strået och vann med 2-1.

connys_helsida
herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Handboll I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

Sigtunas Superveteraner vann SM

Innebandy Under lördagskvällen krönte sig Sigtuna IF som Svenska Mästare i innebandy för +60-klassen i en historisk turnering som ägde rum i IFU Arena, Uppsala. Denna nya klass, skapad som en del av Veteran SM-helgen, gav Sigtuna Superveteraner chansen att visa upp sitt innebandykunnande.

skridskodisco_helsida
hockeyettan

Wings besegrar Falun med 5-3 efter stark prestation

Ishockey Efter gårdagens besvikelse var Wings redo att återta kontrollen och säkra en seger mot Falun i Hockeyettan. Spelet var intensivt från första stund, och Wings visade en imponerande laginsats för att säkra en välförtjänt seger.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
connys
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host