centrum_panorama_hostshopping

Öhlund: Vi agerar vågmästare

Efter beskedet om att kommunledningen ska vara i minoritet har Sverigedemokraterna beslutat att agera vågmästare och lägga en egen budget i fullmäktige.

centrum_artikel_host

Kommunledningen deklarerade på torsdagsmorgonen att man avser fortsätta regera men i minoritet då man samlar 29 mandat. Kommunledningen räknar kallt med att SD röstar med dem eller lägger ner sina röster i eventuell votering. För att fälla kommunledningen skulle det krävas att SD, S, MP och V går ihop. Något som inte bedöms vara sannolikt av kommunledningen.

Beskedet möts med kritik av Sverigedemokraterna som hade hoppats vara en del av kommunledningen:
– Vi inser dock att det finns partier i kommunen som har svårt att samarbeta med oss trots att vi ökat vårt väljarstöd och de har minskat sitt, uppger ordförande Rune Öhlund.

SD kommer agera vågmästare och titta på de förslag som läggs fram för att därefter bestämma sig för hur man ska rösta i fullmäktige.
– SD kommer att under denna mandatperiod att lägga fram en egen budget och i enskilda sakfrågor kommer vi att lägga egna motioner i fullmäktige för att försöka få igen vår politik och göra Sigtuna till en bra kommun, fortsätter Öhlund.

Öhlund konstaterar också att den sittande kommunledningen lagt fram många förslag som är i linje med sverigedemokratisk politik:
– Vi hoppas naturligtvis att det ska vara så även denna mandatperiod.

Läs mer: Starkaste SD-fästet i kommunen

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider