helsida_bostad

Öhlund: Vi agerar vågmästare

Efter beskedet om att kommunledningen ska vara i minoritet har Sverigedemokraterna beslutat att agera vågmästare och lägga en egen budget i fullmäktige.

centrum_artikel_host

Kommunledningen deklarerade på torsdagsmorgonen att man avser fortsätta regera men i minoritet då man samlar 29 mandat. Kommunledningen räknar kallt med att SD röstar med dem eller lägger ner sina röster i eventuell votering. För att fälla kommunledningen skulle det krävas att SD, S, MP och V går ihop. Något som inte bedöms vara sannolikt av kommunledningen.

Beskedet möts med kritik av Sverigedemokraterna som hade hoppats vara en del av kommunledningen:
– Vi inser dock att det finns partier i kommunen som har svårt att samarbeta med oss trots att vi ökat vårt väljarstöd och de har minskat sitt, uppger ordförande Rune Öhlund.

SD kommer agera vågmästare och titta på de förslag som läggs fram för att därefter bestämma sig för hur man ska rösta i fullmäktige.
– SD kommer att under denna mandatperiod att lägga fram en egen budget och i enskilda sakfrågor kommer vi att lägga egna motioner i fullmäktige för att försöka få igen vår politik och göra Sigtuna till en bra kommun, fortsätter Öhlund.

Öhlund konstaterar också att den sittande kommunledningen lagt fram många förslag som är i linje med sverigedemokratisk politik:
– Vi hoppas naturligtvis att det ska vara så även denna mandatperiod.

Läs mer: Starkaste SD-fästet i kommunen

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

toppbanner
defacto_helsida
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh