centrum_panorama_hostshopping

Öhlund toppar valsedeln

Rune Öhlund toppar Sverigedemokraternas lista inför valet: - Det viktigaste för Sigtuna är att vi har en bra ekonomi i balans och ett överskottsmål på två procent. Där har den nuvarande politiska ledningen kommit en bra bit på väg, men allt kan bli ännu bättre, säger Öhlund i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Sverigedemokraternas lista inför höstens val toppas av Rune Öhlund som etta och Gert Höglund, följt av Mona Jansson, Åsa Boman och Lars Petersson. Listan består av 19 namn, bland annat Märsta IK:s förre ordförande Richard Giswold.
– SD vill öka den upplevda tryggheten i våra bostadsområden. Det ska vara nolltolerans mot våld och hot. Det görs bäst genom att öka polisens närvaro, fler ordningsvakter och kameraövervakning på utsatta ställen. Invånarna måste kunna vistas ute dygnets alla timmar utan att riskera att bli utsatt för brott. Målet för oss att Sigtuna får en egen polisstation, uppger Rune Öhlund i ett mail till märsta.nu

Den gångna mandatperioden har Sverigedemokraterna inte haft något inflytande på lokalpolitiken eftersom den borgerliga Alliansen fått klar majoritet.
– Under den gångna valperioden har SD varit ett parti som varit mellan Sigtunas två stora block och därmed har vi haft svårt att få igenom vår politik, men vi ser nu att det genomförs språkprov för de som jobbar inom hemtjänsten och det har varit en av våra tydligaste och viktigaste krav, fortsätter Öhlund.

centrum_host_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

dack_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

joes-helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

connys_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

defacto_helsida
ica_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
connys
joes_outsider