eu_valet_panorama
Gert Höglund och Rune ÖhlundFoto: Pressbild/Sverigedemokraterna

Öhlund tillbaka som SD-topp

Efter två år i exil är Rune Öhlund tillbaks om ordförande för Sverigedemokraterna ai Sigtuna.

centrum_artikel_host

Efter det senaste halvårets storm kring SD i Sigtuna med anklagelser om rasism och misstänkt förskingring valde partistyrelsen att utesluta flera ledande medlemmar, bland annat ordföranden Inga-Lill Björkman och vice ordförande Nils Persson. Fler av SD-ledamöterna i fullmäktige är dessutom kvar som politiska vildar.

Men på onsdagskvällen valde man ny styrelse. Det är Rune Öhlund som under kuppartade former tvingades bort för två år sedan som är tillbaka som ordförande. Det var ett extrainsatt årsmöte med anledning av turbulensen under året.

Nuvarande gruppledare Gert Höglund valdes som förste vice ordförande och till andra vice ordförande valdes Samuel Stephan. Styrelsen består av sju personer varav tre är kvinnor; Åsa Bohman, Catalina Constaninescu och Ewa Rees.
– Fokus för den nyvalda styrelsen är att stärka det organisatoriska och politiska arbetet för att få ett ännu större förtroende för vår politik i Sigtuna, säger Rune Öhlund i ett uttalande

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out