helsida_bostad
Rune Öhlund på väg in till Sverigedemokraternas valvakaFoto: SD Facebook

Öhlund (SD) redo att regera i Sigtuna

Sverigedemokraterna ökar och pendlar mellan 8-9 mandat efter det preliminära valresultatet. I skrivande stund är det åtta mandat och man blir med största sannolikhet vågmästare: - Det känns fantastiskt, vi ökar trots alla problem som vi har haft, säger Rune Öhlund, ordförande och fullmäktigekandidat.

centrum_artikel_host

Efter valet 2018 avslöjades det att några av Sverigedemokraternas kandidater delat rasism och uttryckt sig rasistiskt i konversationen internt i partiet. Ett stort antal medlemmar uteslöts och Rune Öhlund kallades in för att bygga upp.
– Våra sju mandat var i praktiken ett mandat i fullmäktige och bara Gert har representerat oss, förklarar Rune.

Nu blir det dock andra bullar. SD kan alltså bli vågmästare och har öppnat för att man vill stödja den sittande kommunledningen.
– Ingen har ringt mig än så länge. Vi vill se den politik som drivs idag men det är ge och ta. Moderaterna, Kristdemokraterna, Samling för Sigtuna och Sverigedemokraterna skulle även kunna få egen majoritet, fortsätter Rune Öhlund.

Bakgrunden till Öhlunds kommentar är att både Liberalerna och Centerpartiet tydligt markerat mot att sitta kvar med SD-stöd. Dock är det fortsatt ett problem för SD att det finns en röstsplitt mellan hur man röstar till riksdagen jämfört med kommunen:
– Tråkigt men så är det i alla val. Vi är stora i riks men tappar lokalt. Vi vill visa nu att vi är seriösa. Ser vi på kranskommunerna så är det likadant. Jimmy är unik på att dra väljare och en sån person har vi inte i stockholmsområdet.

defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
connys_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
nrh
arbete_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out