eu_valet_panorama
Styrelsen i SD SigtunaFoto: Insändarbild

Öhlund omvald ordförande

Sverigedemokraterna Sigtuna har hållit årsmöte under lördagen och Rune Öhlund omvaldes som ordförande.

centrum_artikel_host

Rune Öhlund omvaldes som ordförande för Sverigedemokraterna i Sigtuna, han valdes till ordförande under hektiska omständigheter förra året då flera före detta medlemmar var under unteslutningsärende men sedan självmant valde att kliva av partiet.

Hela presidiet omvaldes vilket innebär att Gert Höglund är kvar som 1:e vice ordförande och att Samuel Stephan är 2:e vice ordförande. Resterande i styrelsen är Åsa Boman, Ewa Rees, Tommy Olofsson och Bruno Bergström. Mötesordförande var distriksombudsman Dennis Ekström.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider