kyrka_advent _pan
Foto: Region Örebro län

Oförändrad vaccinering i kommunen

Vaccineringsgraden i kommunen är fortsatt 76 procent efter vecka 44.

centrum_artikel_host

Vaccineringsbussen finns kvar i Märsta och under torsdagen var det kö för att få ta spruta med vaccin mot covid-19. Andelen vaccinerade ökar trots det bara marginellt. 76 procent har fått en första dos, 70 har fått båda doserna. En stor andel under 40 år är fortsatt ovaccinerade, mer än var tredje i åldersgrupperna 16-17, 18-29 och 30-39 har inte tagit vaccin. De flesta över 50 är dock vaccinerade med minst en dos, klart över 8 av 10 i respektive åldersgrupp.

I länet är det störst andel vaccinerade i Vaxholm och Täby. Sigtuna är kvar som 24:e av 26 kommuner, bara Södertälje och Botkyrka har lägre andel vaccinerade.

Källa: FHM & Newsworthy

pantamera_avc_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
moderat_pan_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
connys
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
nrh
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out