centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun

Oförändrad skatt senaste fem åren

Sigtuna kommun hör till en av kommunerna som går emot trenden och inte höjt sin skatt de senaste fem åren: - Med nuvarande läge och osäkerhet pga Corona ser jag just nu inga möjligheter att sänka skatten 2022, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun skattesats är densamma 2021 som 2016, den har dock hört till en av länets högsta i många år. Den borgerliga kommunledningen har inte höjt skatten under sin tid och aviserat en sänkning när det är möjligt i framtiden. Av 290 kommuner i landet så sänker elva kommuner och nio höjer enligt Statistiska centralbyrån. På fem år har dock 146 av kommunerna höjt sin kommunalskatt, femton av dessa har höjt över en procentenhet sedan 2016. I länet har 17 av 26 kommuner samma skattesats under fem år.

Sigtunas skattesats inklusive regionskatten är 32,08 procent. Rikssnittet är 32,27 procent.
– Vi har hela tiden sagt att när vi stabiliserat ekonomin och välfärden tillförts tillräckliga resurser, då kommer vi sänka skatten om det finns utrymme för det, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Holst ser ingen stor sannolikhet att det blir sänkt skatt under nuvarande mandatperiod på grund av effekterna av coronakrisen.
– Jag har faktiskt precis just nu startat upp arbetet med budget för 2022 genom att sätta planeringen för budgetarbetet nästa år. Vi får återkomma om eventuella skattesänkningar. Men som sagt, det är inte troligt för 2022.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna