nationaldagen_pan
Marie Axelsson (S) valdes till kommunalråd i opposition, Olov Holst (M) till kommunalråd och kommunstyrelsens ordförandeFoto: Rosie Alm/Sigtuna kommun/montage märsta.nu

Odramatisk öppning av fullmäktige

Det bjöds inte på några större rubriker i samband med fullmäktige. Olov Holst (M) valdes till Kommunstyrelsens ordförande igen och Erik Langby (M) till fullmäktiges ordförande.

centrum_artikel_host

Gun Eriksson (S) öppnade fullmäktige i egenskap av ålderspresident, det vill säga den som suttit lägst i fullmäktige av samtliga valda. Efter att ett presidium valts lämnade hon över ordförande klubban till Erik Langby (M) som fortsätter för andra raka mandatperioden. När kommunstyrelsen skulle väljas var det lika odramatiskt. Partiernas förslag klubbades utan att ens någon begärde votering. Olov Holst valdes officiellt till kommunalråd och Marie Axelsson som kommunalråd i opposition.

connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host