helsida_bostad
Foto: Pressbild

Obos bygger nitton villor i Sigtuna

Obos har fått uppdrag att bygga 19 villor och sex radhus i Sigtuna stadsängar.

Älvringen som är ett villaområde i Sigtuna stadsängar har nyligen börjat sålt av tomter till privatpersoner som vill bygga hus. Området består av ett 40-tal tomter. Nu har även Obos förvärvat 19 av tomterna för frihusbygge samt tomter för att bygga sex radhus.

Sigtuna Stadsängar Exploateringsbolag väljer Obos för att de kan utveckla området och tomterna hållbart utifrån tillverkning, boende och livsstil. Husen blir helt i trä, med grästak och utformas i harmoni med naturen.
-Med OBOS tillskott av väl avvägda hus i området Älvringen kommer vi att få ett spännande och vackert villaområde med utsikt i höjd med trädtopparna. Kombinationen av friköpta tomter till privatpersoner och OBOS tillskott av villor kommer ge en dynamik till området och göra det till en levande plats dels för de som bor i husen men även för dem som är ute på söndagspromenad säger Kim Hultén, verksamhetschef, Sigtuna stadsängar Exploateringsbolag.

bjurfors_helsida

JM utvecklar kvarter i Sigtuna

Bostad JM har fått ett uppdrag om att utveckla ett kvarter i Sigtuna stadsängar med inspiration från stadens äldre kärna: - Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen, säger Kim Hultén, projektledare för Sigtuna stadsängar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022