defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Oavgjort för Skånela i Varberg

I en dramatisk match mot Varberg fick Skånela med sig en poäng i spelarbussen till Märsta.

centrum_artikel_host

En tung start bäddade för att Skånela fick kämpa i underläge större delen av matchen. Varberg ledde klart i första, ett tag med 5-6 bollar och paussiffran skrevs till 15-9. I andra rycker man upp sig och äter sig ikapp. Med tolv minuter kvar är det lika på resultattavlan men Varberg kan på nytt roffa åt sig en ledning med två bollar inför sista 7-8 minuterna. Skånela svarar då för en stark forcering och inte bara kommer ikapp till 26-26 utan lyckas även få in en ledning med två bollar inför sista 100 sekunderna. Varberg ville dock inte gå poänglösa. Reduceringen kom med 90 sekunder kvar och kvitteringen satte man på straff med 18 sekunder kvar att spela. Därmed blev det en pinne hem till Märsta. Med tanke på omständigheterna är det ett bra resultat men det kunde lika gärna blivit två för Skånela. På lördag väntar Amo hemma i Vikingahallen.

Målen
Näslund 10, Broman 5, Tapper 4, Nielsen 3, Ganibegovic 2, Omerovic 2, Nilsson 2

herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

dack_helsida
centrum_host_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

joes-helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

ica_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
dack_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
connys