eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskandar

Nytt system för insamling införs med start i oktober

Med start i oktober och tre månader framåt kommer det nya fyrfackssystemet för avfallsinsamling att införas.

centrum_artikel_host

I våras meddelade Sigtuna Vatten och Renhållning att de ska ta bort dagens två-kärlssystem för avfallsinsamling. Idag är det ett kärl för övrigt och ett avfall för matavfall. Det nya fyrfackskärlet införs med start i oktober och det kommer att vara en införandeperiod på tre månader där alla kärl i kommunen ska bytas ut hos villor och fritidshus, flerbostadshus påverkas inte. För Sigtuna kommuns del är det planerat byte för november/december.

I kärl ett sorterar du mat, rest, färgade glas, returpapper. Det töms varannan vecka. I kärl 2 sorterar du plast, papper, metall och ofärgat glas. Detta kärl töms 13 gånger per år, alltså var fjärde vecka.

seniormassa_pan
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
connys
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eu_valet_outsider