vinter_pan
Foto: Daniel Iskandar

Nytt system för insamling införs med start i oktober

Med start i oktober och tre månader framåt kommer det nya fyrfackssystemet för avfallsinsamling att införas.

centrum_artikel_host

I våras meddelade Sigtuna Vatten och Renhållning att de ska ta bort dagens två-kärlssystem för avfallsinsamling. Idag är det ett kärl för övrigt och ett avfall för matavfall. Det nya fyrfackskärlet införs med start i oktober och det kommer att vara en införandeperiod på tre månader där alla kärl i kommunen ska bytas ut hos villor och fritidshus, flerbostadshus påverkas inte. För Sigtuna kommuns del är det planerat byte för november/december.

I kärl ett sorterar du mat, rest, färgade glas, returpapper. Det töms varannan vecka. I kärl 2 sorterar du plast, papper, metall och ofärgat glas. Detta kärl töms 13 gånger per år, alltså var fjärde vecka.

defacto_helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

joes-helsida
centrum_host_helsida
slottsby_helsida
wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

ica_helsida
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
vinter_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider