eu_valet_panorama
Det nya hotellet ligger i anslutning till terminalernaFoto: Swedavia

Nytt superhotell planeras på Arlanda

Swedavia planerar för ett nytt hotell i terminalnära läge på Arlanda med plats för 540 dubbelrum.

centrum_artikel_host

Det finns redan tre terminalnära hotell på Arlanda som Choicegruppen och Radisson Blu driver. Nu är det dags för ytterligare ett hotell i terminalnära läge. Swedavia planerar för ett fullservicehotell med 540 dubbelrum, konferensrum och barer och restauranger. Totalt är det en yta på 39 000 kvadratmeter. Operatörer får nu lämna anbud för hotellet. Utöver Arlanda kommer Kiruna Airport att få ett terminalnära hotell.
– Flygplatser är viktiga knutpunkter och utmärkta lägen för hotell. De blir belägna precis vid terminalerna och läget i kombinationen med arkitektur av hög kvalitet och finish gör dem till mycket attraktiva hotell. Vi tror att de kommer att mötas av stort intresse från operatörsmarknaden, säger Swedavia Real Estates VD Stefan Stenberg.

centrum_host_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider