centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Nytt skolutvecklingsprogram fokuserar mer på svenska och matematik

Sigtuna kommun har lanserat ett nytt skolutvecklingsprogram som ska gälla de kommande fem åren. Programmet prioriterar förbättringar inom svenska och matematik, samt främjar en trygg skolmiljö fri från mobbning, kränkande behandling och våld.

centrum_artikel_host

Sedan 2013 har Sigtuna kommun haft ett skolutvecklingsprogram för förskolor, grundskolor, anpassade grundskolor och fritidshem. Det nya programmet utvidgas nu till att även inkludera gymnasieskolor, anpassade gymnasieskolor och kommunal vuxenutbildning.

Mattias Askerson (M), ordförande i utbildningsnämnden, understryker vikten av det nya programmet:
– Det är glädjande att samtliga partier står bakom det nya skolutvecklingsprogrammet. Jämfört med föregående program lägger vi större vikt vid kunskaper i svenska språket och matematik. De ämnena är särskilt viktiga grundstenar för kunskapsinhämtning, säger han.

Programmet fokuserar också på att skapa en trygg skolmiljö med nolltolerans mot våld, normbrytande beteende, mobbning och kränkande behandling. Detta gäller alla utbildningsformer i kommunen och börjar redan i förskolan. Det betonar även värdegrundsarbete och förebyggande av fysisk och psykisk ohälsa samt arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider