defacto_pan2020
Grundsärskolan vid Centralskolan i MärstaFoto: Rosie Alm/Sigtuna kommun

Nytt namn för Grundsärskolan – Blir Regnbågens skola

Grundsärskolan har fått ett nytt namn och kommer framöver att kallas Regnbågens skola.

centrum_artikel_host

Efter en omröstning har Grundsärskolan vid Centralskolan fått namnet Regnbågens skola:
– Regnbågens skola vann omröstningen med stor marginal och symboliserar att vi på vår skola utvecklar unika färgstarka elever som vill, kan och vågar. Att vår nya skola, med våra moderna och väl anpassade lärmiljöer, nu får ett nytt namn är viktigt för både elever och personal. Det skapar motivation, glädje och framåtanda, berättar rektorn Margareta Axtelius.

Namnbytet sker mot bakgrund av ett grundsärskola efter ett regeringsbeslut ska heta anpassad skola. Sigtuna kommun startade arbetet med ett nytt namn efter det beslutet och man lät elever tycka till.
– Jag är väldigt glad för att våra elever fått vara delaktiga och bestämma vad skolan ska heta. Det är viktigt att våra barn och unga får möjlighet att göra sina röster hörda. När de känner att deras engagemang gör skillnad så får det såklart betydelse för demokrati och samhällets utveckling, berättar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

centrum_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida
ica_helsida
dack_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
nrh
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
dack_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider