nationaldagen_pan
Grundsärskolan vid Centralskolan i MärstaFoto: Rosie Alm/Sigtuna kommun

Nytt namn för Grundsärskolan – Blir Regnbågens skola

Grundsärskolan har fått ett nytt namn och kommer framöver att kallas Regnbågens skola.

centrum_artikel_host

Efter en omröstning har Grundsärskolan vid Centralskolan fått namnet Regnbågens skola:
– Regnbågens skola vann omröstningen med stor marginal och symboliserar att vi på vår skola utvecklar unika färgstarka elever som vill, kan och vågar. Att vår nya skola, med våra moderna och väl anpassade lärmiljöer, nu får ett nytt namn är viktigt för både elever och personal. Det skapar motivation, glädje och framåtanda, berättar rektorn Margareta Axtelius.

Namnbytet sker mot bakgrund av ett grundsärskola efter ett regeringsbeslut ska heta anpassad skola. Sigtuna kommun startade arbetet med ett nytt namn efter det beslutet och man lät elever tycka till.
– Jag är väldigt glad för att våra elever fått vara delaktiga och bestämma vad skolan ska heta. Det är viktigt att våra barn och unga får möjlighet att göra sina röster hörda. När de känner att deras engagemang gör skillnad så får det såklart betydelse för demokrati och samhällets utveckling, berättar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host