Foto: Pressbild

Nytt kvarter lanseras i Sigtuna stadsängar

Bonava lanserar ett nytt kvarter i nyutvecklade Sigtuna stadsängar.

Bonava har nu startat försäljningen av ett nytt projekt i Sigtuna stadsängar som innefattar 33 radhus, parhus och villor – samtliga med äganderätt. Det nya grannskapet, Sigrids kulle, presenteras som familjevänligt och ligger på en höjd med vacker utsikt över området. Vid premiärträffen den 26 maj kommer Bonava att släppa de första 11 husen till försäljning i etapp 1.

Det framhålls att Sigrids kulle har ett optimalt läge med närhet till kommunikationer, skolor, förskolor, fritidsaktiviteter, butiker och restauranger. Dessutom planeras grannskapet att ligga intill en kommande aktivitetspark, ”Skogsgläntan”, vilket bidrar till dess attraktivitet för barnfamiljer.

Anders Stenman, projektchef på Bonava, betonar att Sigrids kulle är det perfekta valet för familjer som önskar bo nära naturen och samtidigt ha bekvämligheterna inom räckhåll. Produktionsstart för projektet är planerad till senare delen av 2024, och husen kommer att variera i storlek mellan 104 och 122 kvadratmeter.

Bonava har lagt stor vikt vid att anpassa gestaltningen av grannskapet efter områdets topografi och naturliga förutsättningar. Det innebär att vissa hus kommer att ha terrasserade tomter medan andra placeras mer avskilt på höjder, förklarar Anders Stenman.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening