centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

centrum_artikel_host

Föreningen Trygg i Märsta, i samarbete med Remakebolaget, har tagit fram ett mosaikkonstverk som är skapat av Märstabor för Märstabor. Konstverket kommer att pryda amfiteatern i Märsta Centrum och är tänkt att symbolisera trivsel och gemenskap.
– Vi hoppas att konstverket kan bli en symbol för trivsel och gemenskap för alla som lever, verkar och bor i Märsta, säger en representant från föreningen.

Evenemanget lovar att bli en höjdpunkt under sommarfesten och alla är välkomna att delta och beundra det nya konstverket som nu är en del av Märsta Centrums utformning.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

connys_helsida

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

brobygget_2024

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
klara_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider