kyrka_advent _pan
Portal är det nya konstverket i Sigtunas hamnFoto: Sigtuna museum

Nytt konstverk i hamnen

Hamnen har fått ett nytt konstverk; Portal av Katarina Löfström.

centrum_artikel_host

Hamnplanen är under uppbyggnad men redan nu finns konstverket Portal på plats. Det är Katarina Löfström som är konstnären. Konsten kommer att få ta plats i den nya hamnen enligt konstintendenten Marcus Modh.
– För detta verk har jag alltså låtit mig inspireras av traditionella sjömärken, samt optiska telegrafer och måltavlor. Jag intresserar mig för det folkliga och välkända i alla dessa uttryck; kombinationen av funktion, abstraktion och symbolik. De intresserar mig eftersom att de är abstrakta symboler för riktningar, kommunikation och för målbild, samtidigt som de fungerar som platsskapare. Jag har även låtit mig inspireras av tidig modernism och esoterisk konst, som t ex Kazimir Malevitj och Hilma af Klint. Likheterna mellan vissa av Hilma af Klints verk är kanske inte tillfälligheter. Hon växte upp på Adelsö och Munsö, barn i en släkt av sjöofficerare och kartografer. Det går att anta att hon var väl bekant med de sjömärken som även inspirerat mig och många andra konstnärer än idag, berättar Katarina Löfström via Sigtuna Museums facebooksida.

connys_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

defacto_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

dackskifte_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host