eu_valet_panorama
Foto: Insändarbild

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

centrum_artikel_host

Trots att delar av staden är otillgängliga på grund av en pågående renovering av Stora gatan, kommer evenemanget att spridas över flera platser i Sigtuna stad.

Bland de utlovade aktiviteterna finns mer musik och underhållning än tidigare, med något för både stora och små att njuta av. Ett tätare samarbete mellan Destination Sigtuna, Sigtuna Stads Företagarförening och föreningen Sigtuna Event har också initierats för att förnya och förbättra upplevelsen för besökare.

Ordförande Ludvig Harryzon från Sigtuna Stads Företagarförening uttrycker vikten av att bevara och förnya traditionen för att skapa en folkfest för både lokalbefolkning och besökare. Trots förändringarna behåller Sigtuna Möte sitt historiska tema och besökarna kan förvänta sig utställare som erbjuder hantverk, design och matprodukter, precis som tidigare år.

Festligheterna kommer även att fortsätta in på kvällen med mat, dryck och musikarrangemang. Sigtuna Stads Företagarförening och Sigtuna Event ansvarar för kvällsaktiviteterna, vilket lovar en livlig och stämningsfull avslutning på dagen.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna