centrum_panorama_hostshopping
Caroline Hammarskjöld föreläser om sin morfars bror Dag HammarskjöldFoto: Pressbild

Nytt försök med Sigtuna World Voice

Sigtuna World Voice som skulle kommit igång förra året men stoppades av coronapandemin planerar återstarten i början av september.

centrum_artikel_host

Sigtuna Scen och Teater skulle starta med Sigtuna World Voice redan förra året men fick skjuta upp premiären på grund av restriktioner kopplat till pandemin med folksamlingar.
– Det har varit en mycket tuff tid sedan beslutet i november 2020 att förbjuda alla offentliga sammankomster med fler än åtta deltagare. Därför är det glädjande att det nu finns en plan för öppnandet av Sverige så att vi återigen ska kunna erbjuda kulturupplevelser att minnas, säger Sigtuna Scen & Teaters Krister Persson.

Caroline Hammarskjöld är först ut som föreläsare då hon gästar Kulturlänken 9:e september. Caroline morfars bror är Dag Hammarskjöld, generalsekreterare i FN och hittills enda svensk som innehaft posten. Hon kommer prata om hur han gjorde det omöjliga möjligt och hur vi kan lära oss av honom samt inspirera och engagera den nya generationen.
– Vi planerar nu fler föreläsningar i serien Sigtuna World Voice och nästa föreläsare kommer att presenteras i slutet av september, uppger Krister Persson.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
connys