centrum_panorama_hostshopping
Caroline Hammarskjöld föreläser om sin morfars bror Dag Hammarskjöld.Foto: Pressbild

Nytt event om Sigtunas avtryck i världen

Sigtuna Scen och Teater lanserar en föreläsningsserie där sigtunabor som gör avtryck långt utanför kommungränsen medverkar.

centrum_artikel_host

Sigtuna World Voice heter en ny föreläsningsserie där sigtunabor som gör avtryck internationellt medverkar. Initiativtagare är Sigtuna Scen och teater. Första upplagan går på Kulturlänken 19:e november med Caroline Hammarskjöld. Hon förvaltar arvet efter sin morfars bror Dag Hammarskjöld som bland annat var FN:s generalsekreterare 1953-1961. Caroline är sigtunabo och grundare av Hammarsjköld Inversio.

Caroline strävar efter att tillgängliggöra Dags budskap och vill inspirera och engagera den nya generationen att lära sig av hand ledarskap, mod och integritet.
– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda Carolines unika föreläsning på Kulturlänken. Restriktionerna som drabbar kulturarrangörer i vårt land extremt hårt ger trots allt även möjligheter att finna nya former av arrangemang, säger Krister Persson från arrangerande Sigtuna Scen & Teater.

Evenemanget är coronaanpassat med max 50 deltagare per tillfälle. Kommande evenemang är därefter 10/12 och 14/1. dessa personer uppges vara högaktuella som offentliggörs i november.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

seniormassa_pan
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host