sap_feb_pan
Det nya datacentretFoto: Pressbild

Nytt datacenter planeras i Arlandastad

Det planeras för ett nytt datacenter i Arlandastad. Arlandastad Group har tecknat en avsiktsförklaring med evroc för att utveckla centret bestående av 3400 kvadratmeters byggrätt.

centrum_artikel_host

Arlandastad Group och det framväxande molntjänstföretaget evroc har undertecknat en avsiktsförklaring för att skapa ett samägt bolag och utveckla en fastighet med 3 400 kvadratmeters byggrätt. Denna strategiska allians strävar också efter att försegla ett 15-årigt hyresavtal med ett av bolagen inom evroc-koncernen.

”evroc är ett spännande bolag med en stark inriktning på hållbar utveckling. Tillsammans med evroc ser vi fram emot att äga och utveckla en fastighet som förväntas få global uppmärksamhet och bli en ny symbol för Stockholm med sin arkitektoniska design,” sade Dieter Sand, VD för Arlandastad Group. Detta partnerskap markerar det fjärde samägda bolaget för Arlandastad Group på bara två år och förväntas accelerera utvecklingen i deras etableringsområden.

evroc planerar att investera 6 miljarder kronor de kommande åren för att utveckla detta center. Nästa steg inkluderar byggandet av flera hyperskala datacenter i olika europeiska länder, som strävar efter att leverera hög säkerhet, låg latens och förnybar energi till sina användare. Det planerade datacentret i Arlandastad Groups Explore Arlandastad är det första av sitt slag i Europa.

”Vi tar nu nästa steg i molntjänsternas utveckling kopplat till AI-revolutionen. Vårt mål är att detta datacenter ska bli en symbol för hållbarhet, teknik och arkitektur. Att placera det här på en strategisk plats som Arlandastad är en central del av vår strategi,” kommenterade Mattias Åström, VD och grundare av evroc.

Datacenter har historiskt sett haft betydande miljöpåverkan och står idag för omkring 2,5 procent av de globala växthusgasutsläppen. evroc siktar på att skapa världens mest miljövänliga moln genom att integrera AI och hållbarhet i varje aspekt av verksamheten, från byggnaden och den fysiska infrastrukturen till strömförsörjningen, återvinning av överskottsvärme samt IT-infrastruktur, operativsystem, plattformar och applikationer. Detta initiativ är en del av deras övergripande strävan att minska branschens miljöpåverkan och forma en grönare digital framtid.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

skridskodisco_helsida

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

centrum_host_helsida
spedition_helsida
sportlov
connys_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
spedition_outsider
pantamera_out
connys