eldsjal2024_pan
Foto: Riksbanken

Nytt budgetförslag utan ändringar

På torsdagen blir det nytt budgetfullmäktige eftersom kommunledningens budget återremitterades av Liberalerna och Centerpartiet för två veckor sedan.

centrum_artikel_host

Det blir flera nya budgetförslag som ligger på bordet under torsdagen. Liberalerna som inte är med i kommunledningen lägger nytt förslag:
– Vi hade väldigt kort tid på oss att ta fram en egen liberal budget eftersom den var tvungen att tas upp på kommunstyrelsen den 4 december (innan ärenden kommer upp i KF går de via kommunstyrelsen). Det blev en svettig och intensiv helg men vi lyckades att bli klara i tid, uppger Pernilla Bergqvist för märsta.nu

Mattias Askerson (M) låter meddela att den nya budgeten inte är förändrad mer än på redaktionell plats i början. Inget i själva innehållet. En stor sak som fick Sverigedemokraterna att hoppa på var 10-punktsprogrammet för lugnare skola.
– Vi har inte gjort några förändringar i den åtreremmiterade budgeten förutom att C och L tagits bort som avsändare och det är helt i linje med det ramavtal som vi gjort med de övriga partierna i det nya majoritetsstyret (M, SD, KD och SfS), säger Rune Öhlund (SD).

Noterbart är att Rune Öhlund väntas ingå som vice ordförande i bland annat den nya förskola- och grundskolenämnden. Sverigedemokraterna har krävt i förhandlingar att få presidieposter, vilket kommunledningen gått med på. Man har också en valteknisk samverkan med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida
storemore_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
storemore_out
stentekompani_outsider
connys
nrh_sigtuna
spedition_outsider